Informatie voor ouders en scholen

Onderzoek taal en getal

Bij dit project spelen kinderen een belangrijke rol: zonder hun hulp is het onderzoek namelijk onuitvoerbaar. Doet uw kind ook mee? Dan heeft u een informatiebrief ontvangen, want wij vinden het belangrijk dat u weet wat van uw kind wordt gevraagd. Maar misschien wilt u meer weten, of bent u inmiddels benieuwd naar de resultaten. U bent dan hier aan het juiste adres: naarmate het onderzoek vordert, wordt deze pagina aangevuld met meer informatie, zoals tussentijdse resultaten en vervolgonderzoeken.

Groeit uw kind meertalig op? Dan doen jullie mee aan het lopende onderzoek naar de invloed van meertaligheid op getalsontwikkeling. Zie hiervoor de pagina over tweetalige telwoordverwerving.

Het spelletje

Jaap de Aap is een hele lieve aap. Binnenkort gaat hij op vakantie. Waar hij heen gaat, is nog even een verrassing, maar hij heeft vast al zijn spulletjes verteld van zijn grote reis. Dat vinden zij zo leuk dat ze allemaal mee willen. Ze staan zelfs in de rij om in de koffer te springen! Maar o jee, ze passen er niet allemaal in! Wie helpt hem de juiste spullen uit de rij te pakken en in de koffer te leggen?

Wie gaat er mee op reis? Lees hier het verhaal van Jaap de Aap!

 Samenvattingen

En kijk, Jaap staat met Tellen met Taal in Onze Taal (april 2016)!

Meer weten?

Nog even geduld! Alle resultaten zijn inmiddels binnen en er wordt druk aan een overzicht gewerkt.

Financiering

Het oorspronkelijke onderzoek (met eentalige kinderen) maakte onderdeel uit van het door NWO gefinancierde Horizon Knowledge & Culture project.